måndag 30 juni 2008

Medvetet irrationellt.


...mäniskor kan resonera väldigt irrationellt och samtidigt veta om det!

* Jag såg Magnus Uggla på TV.
Han sa: "Jag är inte skrockfull. Jag tror inte på skrock, men jag följer en del skrock i alla fall för säkerhets skull I FALL det skulle vara sant.
Hur logiskt är det?"

* Han är alltså fullt medveten om att han är motsägelsefull.
Det måste väl ändå vara irrationellt att bete sig metvetet motsägelsefullt?
Vad är ursäkten? Motivet?

* I samma avsnitt hade han snöat in på Fengshui.
Dom möblerade om hela hans hotellrum för att han skulle sova bättre.
På morgonen sa han: "Det där Fengshui funkade inte ett skit. Jag har inte sovit ett skit bättre."
Ja det var väldigt roligt. Jag skrattade hela tiden.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan vara rationellt för Magnus att följa en del skrock. Det hela hänger på kostnaderna. Säg att Magnus är 90% säker på att skrock är rent nonsens, om kostnaderna då understiger 10% så är det rationellt för Magnus att följa skrock. Det blir helt enkelt en exercis i förväntat värde.

Säg att Magnus har ett par strumpor som han har använt ett tag när han sjunger in i studion. Det har alltid gått bra när han har haft de strumporna på sig. Det kanske är hans turstrumpor? Magnus är 90% säker på att det inte är det, men kostnaden för att alltid ha de strumporna på sig när han sjunger in är väldigt liten, säg 1%, och då blir det rationellt för Magnus att alltid ha på sig de strumporna.

Det kan också ha en psykologisk effekt. När Magnus har de strumporna på sig så tror han att han är helgarderad och den trygghet som det ger kanske gör att han sjunger bra.

Anders H-60 sek. sa...

Sörin, you are a genius!

Anonym sa...

:-)

Vi får se om the örjan går med på resonemanget.

the örjan sa...

Jodå.
Jag håller med om att skrock kan ha en rent psykologisk effekt, och då är det inte längre något övernaturligt utan vetenskapligt.

Anonym sa...

Säga vad man vill om Magnus Uggla och vill man men han är nog unik för hela jorden. Jag slogs av att grabbens klasskompisar (alltså tjejerna) hade t shirts med Magnus Uggla och började fundera på när jag själv började spela Uggla låtar? Det var då han släppte "varning på stan" för 31 år sedan. Jag var 9 bast och är 40 idag. Det finns inga andra artister vad jag vet som varit på topp så länge utan att behöva göra comeback och rida på nostalgivågen. Jämför man Uggla med det finska bandet "Hurriganes" som fortfarande turnerar trots att den enda överlevande orginalartisten är trummisen så förstår man Ugglas storhet som överlevare. Hurriganes slog igeninom vid samma tid och alla utom en söp ihjäl sig ochg det som finns kvar idag är rätt tragiskt att se. Han är säkert lika liten och dryg som man får intryck av men det han gör funkar ju så skrocken ger kanske resultat.